maandag 24 november 2014

Varkensfiletlapjes met groenroze pepersaus

Een recept uit de Allerhande, ik weet niet van wanneer.

4 stuks varkensfiletlapjes
zout
1 tl tijm
25 g boter
1 dl vleesfond
3 el rode port
5 el appelmoes
200 ml crème fraîche
4 tl groene peperkorrels
4 tl roze peperkorrels

Varkensfiletlapjes inwrijven met zout en tijm. Varkensfiletlapjes in ca 8 min gaar en bruin bakken. Warmhouden onder aluminiumfolie. Fond, port, appelmoes en crème fraîche door bakvet roeren en laten inkoken tot sausdikte. Groene en roze peperkorrels door de saus roeren en op smaak brengen met zout.
Serveren met gebakken aardappelen en sperziebonen.


In plaats van appelmoes hakte ik 2 kleine appels in stukjes, die ik in het bakvet aanbakte. In plaats van sperziebonen: broccoli. Het was wel zo lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten