donderdag 21 februari 2013

Wat aten en eten we deze week?

Zondag aten we nog de restjes van de Turkse meze van zaterdag: soupa yaourti-domata (tomatensoep met yoghurt, Grieks), yogurtlu patlican salatasi (auberginepuree met yoghurt), humus bi tahina (kikkererwtenpuree met sesam; dat is dan wel weer uit Libanon), pancar salatasi (rode biet met yoghurt), piyaz (witte bonensalade), patates salatasi (aardappelpuree met olijfolie, bosui en peterselie), yogurtlu çam fistikli ispanak, (spinazie met pijnboompitten en yoghurt) en toe baklava.

Maandag aten we Shakshouka: gebakken paprika’s en tomaten met ei. En omdat ik dinsdag alleen at en nog een restje shakshouka, at ik dat en van een restje aardappelkerrie maakte ik met een plakje bladerdeeg een soort samosa.

Gisteren aten we mie goreng met stukjes gebakken tahoe.

Vanavond eten we spirali met spinazie, ricotta en pijnboompitten.

Voor vrijdag, zaterdag en zondag heb ik alvast boodschappen gedaan voor gado-gado (met de rest van de tahoe), een hartige taart met broccoli, camembert en cashewnoten en tenslotte pasta a la Norma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten